Frieriet

Vi hade fått ett presentkort av mina föräldrar på Bubbelpoolsafton som snart skulle gå ut. Mitt förslag var att vi skulle göra en helkväll av det hela och gå ut och äta innan. Vi beslutade kort därefter att göra det till en weekend med hotellövernattning och så snart vi fått klartecken från barnvakten så satte jag igång att boka in allting för en månad sedan. Vi längtade så mycket och lämnade av barnen på lördag förmiddag. Vi begav oss till hotellet och gick sen iväg för att äta lunch.

Där satt vi på Bastard Burgers med våra veganburgare och plötsligt upptäckte jag en vit lapp på bordet intill min tallrik. Hur kunde jag inte sett den innan, jag som är så uppmärksam! Jag tog tag i lappen som någon tidigare matgäst såklart lämnat och kastade den i min tallrik. Jonas tog upp den och började veckla ut. Jag med mitt vanliga anti-bakterie-sinne försökte rädda min sambos hälsa med ”usch vad äckligt Jonas, lägg tillbaka den, du kan ju få en massa sjukdomar av det där”. Sen såg jag en bekant handskrift däri och ryckte åt mig lappen. Såklart hade Jonas gjort en rebus som jag skulle lösa! Underbart, jag fullkomligt älskar hans rebusar fastän jag är dålig på dem. Det tog en lång stund men tillslut lydde rebusen ”kudde”. På väg till hotellrummet stannade jag upp utanför systemblaget ”Just det, vi bör ju köpa med oss bubbel till Wilmas ikväll”, men Jonas intygade att vi hinner med det senare. På hotellrummet lyfte jag på alla kuddar och fann Champagne. Underbart passande!

Vi begav oss sen ut sen på stan igen och efter två väldigt goda coctails var vi tillbaka på hotellrummet för att göra oss i ordning. Jag började bläddra bland tv-kanalerna och blev så frustrerad över att musik-kanalen inte fungerade, såpass att jag glömde bort hur kissnödig jag var. ”Man vill ju höra på musik när man gör sig i ordning” konstaterade jag. Jonas reste sig upp för att gå på toaletten, och jag insåg snart att det ju var det jag behövde göra. Efter hans tur gick jag in på toaletten och där stod plötsligt ett inslaget paket på tvättfatet! Efter min tur gick jag ut till Jonas och packade snabbt upp presenten, det var en bluetooth-högtalare. Musik, precis vad jag ville ha!

Vi gick till den bokade restaurangen, en ny vi aldrig förr varit på. Med tapas och roliga öl-coctails förklarade jag för Jonas över hur otroligt lycklig jag är med honom, och hur stabilt vårt familjeliv känts sen länge tillbaka. Våra samtal vid middagsbordet fortsatte handla om hur trygga vi och barnen är med varandra. Vi gick sen vidare mot Wilma för bubbelpoolsafton.

Som vanligt hade de dukat upp stora skålar med frukt, godis, snacks och massvis med levande ljus. Jonas korkade upp Champagnen och vi la oss i bubbelpoolen till Bear McCreary-musik som strömmade ur Bluetooth-högtalaren. Vi talade om våra livsplaner och jag drömde mig bort så som jag bara kan göra när jag är totalt avslappnad.

Senare mot kvällen la vi oss i spa-bäddarna och Jonas sa att han hade ännu en överaskning, en spellista som han gjort till oss ikväll. ”Men gud så många överaskningar, och jag som inte köpt en enda present till dig. Jag skulle ju ha köpt något åt dig också” konstaterade jag. En sån vacker spellista kom upp med fina romantiska låtar som jag och Jonas båda älskar. Vi låg bredvid varandra i bäddarna och jag fick tårar i ögonen för att jag tänkte på oss när jag noggrannt lyssnade till varje låttext. Jonas frågade om jag ville gå och sätta mig och äta vid bordet, men jag sa att jag var så avslappnad och bara ville ligga kvar och lyssna på musiken. Jag var så tagen av musiken, och så tacksam för dagen som gått! Jag frågade Jonas om han ville komma och ligga jämte mig i min bädd, och efter att han gått iväg och hämtat påfyllning la han sig återigen i sin bädd. Jag frågade igen om han vill komma och lägga sig med mig, och då ställde han sig upp och gick mot mig. Han bad mig ställa mig upp för att kunna lägga sig ner i min bädd. Men istället omfamnade han mig så fint som han brukar och berättade hur mycket jag betyder för honom. ”Men så fint Jonas, jag älskar dig med”. Plötsligt stod han på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom!

Jag föll i total chock! Efter att jag svarat Ja så hör jag i högtalaren vår låt (Colours, Melody club). Jag har aldrig blivit så fullkomligt överaskad i hela mitt liv. Det är svårt att överaska mig, fastän det är det roligaste jag vet! Därför trodde jag alltid att jag skulle behöva spela förvånad, men inte den här gången! Det var så skickligt utfört från början till slut, så on-point och väl hanterat. Och tack vare att han känner mig såväl efter mer än tolv år så kunde han förutse hur han skulle lägga upp dagen för att jag inte skulle misstänka något i förväg. Kanske för att jag jobbar med detaljplanering till vardags, så uppskattar jag verkligen överaskningar på fritiden.

Tack för ett fantastiskt frieri Jonas, en upplevelse som var mer än vad jag någonsin kunnat drömma om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s