Skapa din Moodboard i 6 enkla steg

Hur hittar man sin bröllopsstil?

Svar: Genom en deduktiv metod! Istället för att göra det vanligaste rookiemisstaget ever – att börja tänka på vilka färger du gillar, vilka mönster du gillar, vad är en god tårta för dig, hur du vill att dina bröllopsdetaljer ska se ut redan nu på rak arm, ska du istället följa dessa steg:

1) Scrolla runt på internet bland de miljoner inspirationsbilder som finns på bröllop, heminredning och mode. Spara ned de bilder du gillar, tänk inte så mycket utan spara bara ned dina favoriter. Sluta scrolla efter bild #30 och gå vidare till nästa steg en annan dag.

2) Kolla igenom varje sparad bild och anteckna vad du du gillar på respektive bild. Är det färgerna, porslinet, någon detalj eller en känsla som bilden förmedlar till just dig? Försök beskriva det du gillar så tydligt som möjligt. Gå vidare till nästa steg en annan dag.

3) Välj bort de bilder som du inte längre gillar. Men börja inte leta fler! Krymp ditt inspirationsgalleri till 20 bilder, där hälften måste vara annat än ”bröllops”-bilder.  Jepp, hör vad du läser!

4) Dessa 20 bilder organiserar du i de kategorier dem tillhör; ex blommor, klädsel, vigsel, dukning etc… Sortera bilderna i en ungefärlig dagsordning; ex klädsel -> blommor ->, vigsel -> dukning etc. Fortsätt till nästa steg en annan dag.

5) Be din partner kolla igenom ditt galleri, hur tolkar hen bilderna. Vad för känsla, minnen etc väcker det hos honom. Hur skulle hen som ser det för första gången beskriva den? Använd denna beskrivning av galleriet, och din egna som sammanfattning av ditt galleri. Om du vill, skissa egna bilder och lägg upp dessa och ev egna privata bilder i galleriet. Galleriet får inte bestå av fler än 25 bilder!

6) Nu har du en välarbetad moodboard i både inspirationsbilder, text, skisser och riktiga bilder samt en bra sammanfattning som kommer guida er från alla små till större val ni har framför er.

Viktigt att påpeka är att du INTE får fortsätta scrolla runt bland inspirationsbilder nu. Hur kul det än må tyckas vara så kommer det bara leda till att du börjar ifrågasätta dina egna val. Man måste välja ut, så är det bara! Bestäm dig och gå vidare. Men med ovan teknik kommer du i varje fall veta att du använt en faktisk process, vilket i sig kan hålla dina Pinterest-fingrar i styr!

Lycka till! Och behöver du mer hjälp så är du välkommen att boka in en digital Konsultation med oss.

Publicerat av

Bröllopskonsulten i Norr

Event planning since 2004 - Specialized in weddings.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s